Slovník pojmů
B
Badyán
Baklažán
Balsamikový ocet
Batáty
Bazalka
Bazalkové pesto
Bešamel nebo bešamelová omáčka
Blanšírování
Blue Rare Steak
Bobkový list
Bruschetta
Brzlík
Bucantini
Bujón
C
Cereálie
Chalva
Chřest
Ciabatta
Citronová tráva
Cizrna
Concasse
Confit
Corn flakes
Creme brulée
Cuketa
F
Farfalle
Farfalline
Feta
Fettuccine
Filet Mignon
Flambování
Flank Iron Steak
Flank Steak
Focaccia
Fondue
Fuet
H
Hejk
Hovězí hrudí
Hovězí kližka
Hovězí plec
Hovězí přední – krk
Hovězí váleček – falešná svíčková
Hřebíček
Hummus
K
Kanapka
Kapary
Kari koření
Kaviár
Kečup
Kokosové mléko
Kokosový krém
Kokosový olej
Konfitování
Konkase
Koření na perník
Koření pěti vůní
Koriandr
Kremžská hořčice
Kroupy
Kukuřičný olej
Kuskus
M
Madeland
Maizena
Majonéza
Majoránka
Makkaroni
Mandle
Mascarpone
Masox
Máta peprná
Medium Rare Steak
Medium Steak
Medium Well Steak
Medium – vevnitř je růžový, zbytek je propečený a má šedohnědou barvu.
Meduňka
Mesálá
Mortadella
Mungo
Muškátový květ
Muškátový oříšek
Müsli
P
Palmový olej
Pancetta
Pangasius
Papaya
Pappardelle
Parmská šunka
Pasta
Pastiňák
Patatas bravas
Pažitka
Penne
Peperini
Perníkové koření
Pesto
Pesto alla genovese
Pizzoccheri
Pljeskavica
Podmáslí
Pohanka
Polenta
Porridge
Pošírování
Prosciutto, Pršut, Prošuto
Purée
Pyré
Q
R
Rare (jemně propečený) – více opečený než předchozí varianta, vevnitř je méně krvavý.
Rare Steak
Ravioli
Raw (syrový) – nepečený. Nejčastěji se setkáme s úpravou tatarský biftek.
Raw Steak
Rigatoni
Rizolety
Robi maso
Romadur
Rotelle
Rukola
S
Salsa
Sashimi
Sauté
Shiitake
Skleněné nudle
Smetana ke šlehání
Sójová omáčka
Sorbet
Spaghettini
Steak
Stelline
Sušená rajčata
Sushi
Z
B
Badyán
Baklažán
Balsamikový ocet
Batáty
Bazalka
Bazalkové pesto
Bešamel nebo bešamelová omáčka
Blanšírování
Blue Rare Steak
Bobkový list
Bruschetta
Brzlík
Bucantini
Bujón
C
Cereálie
Chalva
Chřest
Ciabatta
Citronová tráva
Cizrna
Concasse
Confit
Corn flakes
Creme brulée
Cuketa
F
Farfalle
Farfalline
Feta
Fettuccine
Filet Mignon
Flambování
Flank Iron Steak
Flank Steak
Focaccia
Fondue
Fuet
H
Hejk
Hovězí hrudí
Hovězí kližka
Hovězí plec
Hovězí přední – krk
Hovězí váleček – falešná svíčková
Hřebíček
Hummus
K
Kanapka
Kapary
Kari koření
Kaviár
Kečup
Kokosové mléko
Kokosový krém
Kokosový olej
Konfitování
Konkase
Koření na perník
Koření pěti vůní
Koriandr
Kremžská hořčice
Kroupy
Kukuřičný olej
Kuskus
M
Madeland
Maizena
Majonéza
Majoránka
Makkaroni
Mandle
Mascarpone
Masox
Máta peprná
Medium Rare Steak
Medium Steak
Medium Well Steak
Medium – vevnitř je růžový, zbytek je propečený a má šedohnědou barvu.
Meduňka
Mesálá
Mortadella
Mungo
Muškátový květ
Muškátový oříšek
Müsli
P
Palmový olej
Pancetta
Pangasius
Papaya
Pappardelle
Parmská šunka
Pasta
Pastiňák
Patatas bravas
Pažitka
Penne
Peperini
Perníkové koření
Pesto
Pesto alla genovese
Pizzoccheri
Pljeskavica
Podmáslí
Pohanka
Polenta
Porridge
Pošírování
Prosciutto, Pršut, Prošuto
Purée
Pyré
Q
R
Rare (jemně propečený) – více opečený než předchozí varianta, vevnitř je méně krvavý.
Rare Steak
Ravioli
Raw (syrový) – nepečený. Nejčastěji se setkáme s úpravou tatarský biftek.
Raw Steak
Rigatoni
Rizolety
Robi maso
Romadur
Rotelle
Rukola
S
Salsa
Sashimi
Sauté
Shiitake
Skleněné nudle
Smetana ke šlehání
Sójová omáčka
Sorbet
Spaghettini
Steak
Stelline
Sušená rajčata
Sushi