Škola zdravého vaření Zdraví začíná na talíři

Naučte se vařit zdravě

Jíst zdravě neznamená mít stůl plný jídel, která nechutnají. I když vyloučíte z přípravy mnohé suroviny, které dnes považujete za nenahraditelné, zůstávají stovky kombinací na chuťově dokonalá jídla, plná energie, důležitých živin i barev. Bez přepálených tuků, zbytečných cukrů a umělých přísad.

pravidelně aktualizované databázi naleznete recepty na zdravé pokrmy, vycházející z principů vědeckých poznatků doplněných o znalosti a zkušenosti východních kultur. Každý recept má dvě části – veřejnou a členskou sekci. Ve veřejné najdete vedle fotografie úvodní slovo a dobu přípravy receptu.

Registrovaní uživatelé navíc získávají přístup k postupu přípravy, seznamu ingrediencí a podrobným informacím, jak daný pokrm působí na organismus, v jakých situacích pomáhá i kdy se mu raději vyhnout.

Garantem obsahové kvality této části je výživový poradce Martin Jelínek.

Proč se zaregistrovat?

  • Získáte přístup k seznamu ingrediencí a postupu přípravy receptu.
  • Naučíte se sestavit si jídelníček na základě aktuálních potřeb svého těla.
  • Investujete do svého zdraví právě tolik, kolik právě potřebujete – Škola funguje kreditovým způsobem, otevření jednoho receptu vyjde na 4 – 5 Kč.
  • Další důvody, proč se registrovat

Vytvořte si účet a získejte 10 kreditů zdarma

Autor Školy zdravého vaření

Martin Jelínek

Martin Jelínek

Jsem certifikovaným výživovým poradcem, napsal jsem pět úspěšných knih. Ve své praxi se důsledně vyhýbám „normovaným talířům“, důraz kladu na individuální přístup k jídelníčku a kombinuji poznatky moderní vědy a tradičních nauk Východu. Od roku 2007 výživové poradenství vyučuji v šestiměsíčním kurzu Poradce pro výživu a suplementaci. Dosud jsem absolvoval více než 3 000 přednášek, mezi mé klienty patří řada českých olympioniků.

Zdravému vaření jsem se začal věnovat už jako aktivní vrcholový sportovec (věnoval jsem se atletice a armwrestlingu), kdy správně zvolená strava byla předpokladem dobrého sportovního výkonu. Další kuchařské zkušenosti jsem měl možnost rozvíjet jako spolupracovník televizního pořadu Pod pokličkou.

Ve Škole zdravého vaření jsem se rozhodl předat své zkušenosti dál a spojit dohromady dvě na první pohled nesourodé profese – výživového poradce a kuchaře. Těším se, že společně uvaříme mnoho dobrého!

Podívejte se na naše recepty!