Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Zapečený lilek s rizotem

Zapečený lilek s rizotem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A6 -Sója, A7 - Mléko

Postup přípravy:

1
Rýži uvaříme v nesolené vodě.
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
3
Žampiony omyjeme a nakrájíme na kousky.
4
Na pánvi s olejem podusíme pod podklicí cibuli se žampiony do změknutí.
5
Lilek podélně rozkrojíme a lžičkou vydlabeme vnitřek.
6
Lilek naplníme rýží, hráškem a na kostky nakrájenou paprikou.
7
Vmícháme cibuli se žampiony.
8
Obě naplněné půlky posypeme strouhaným parmezánem a zakápneme sójovou omáčkou.
9
Vložíme do vyhřáté trouby (cca 180 °C) na přibližně 15 minut.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

592
kcal

2476
kJ

Makroživiny

021416282103 18.92 g86.19 g16.4 g11.8 g B S T Vl
Bílkoviny:18.92 g
Sacharidy:86.19 g
Tuky:16.4 g
Vláknina:11.8 g

Glykémie

index
38
kcal

nálož
32.8
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.22
kcal

cholesterol
9.5
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (18.92 g) Sacharidy (86.19 g) Tuky (16.4 g) Vláknina (11.8 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (13 %) Sacharidy (59 %) Tuky (24.2 %) Vláknina (3.8 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.