Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Tymiánová panenka s pečenou zeleninou

Tymiánová panenka s pečenou zeleninou

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

Tento recept neobsahuje žádné alergeny.

Postup přípravy:

1
Vepřové maso očistíme, omyjeme a osušíme.
2
Do misky prolisujeme česnek, přidáme tymián a olej.
3
Panenku naložíme na 2 hodiny do připravené marinády.
4
Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka.
5
Papriky zbavíme semínek a nakrájíme je na větší kousky.
6
Zeleninu zakápneme olejem.
7
Osolíme, opepříme a vše přesuneme na pekáč
8
Naloženou panenku položíme do pekáče na směs.
9
Zalijeme marinádou a obložíme větvičkami tymiánu.
10
Osolíme a opepříme.
11
Vložíme do trouby s teplotou kolem 180°C a pečeme 25 minut.
12
Mezitím oškrábeme brambory.
13
V mírně solené vodě je uvaříme doměkka.
14
V průběhu pečení panenku otočíme z boku na bok a promícháme zeleninovou směs.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

444
kcal

1857
kJ

Makroživiny

01019293848 39.75 g32.62 g15.96 g5.38 g B S T Vl
Bílkoviny:39.75 g
Sacharidy:32.62 g
Tuky:15.96 g
Vláknina:5.38 g

Glykémie

index
31
kcal

nálož
10.2
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.75
kcal

cholesterol
72
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (39.75 g) Sacharidy (32.62 g) Tuky (15.96 g) Vláknina (5.38 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (36.4 %) Sacharidy (29.8 %) Tuky (31.4 %) Vláknina (2.4 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.