Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Topinamburový krém s quinoou

Topinamburový krém s quinoou

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A8 - Skořápkové plody

Postup přípravy:

1
V hrnci s olejem orestujeme nadrobno nasekanou šalotku.
2
Po chvíli přidáme očištěný a na kostičky nakrájený topinambur a kousky cukety.
3
Směs podlijeme vodou a 5 minut dusíme.
4
Poté zeleninu zalijeme vroucí vodou.
5
Přidáme bujón a přisypeme quinou.
6
Vaříme 15 minut.
7
Před koncem vaření přidáme lahůdkové droždí a muškátový oříšek.
8
Vaříme další 2 minuty.
9
Poté hrnec odstavíme ze sporáku.
10
Přidáme prolisovaný česnek a vše dohladka rozmixujeme.
11
Polévku zjemníme mandlovou smetanou.
12
Podáváme s nasekanou pažitkou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

291
kcal

1219
kJ

Makroživiny

0816233139 11.43 g32.19 g11.74 g5.66 g B S T Vl
Bílkoviny:11.43 g
Sacharidy:32.19 g
Tuky:11.74 g
Vláknina:5.66 g

Glykémie

index
40
kcal

nálož
12.9
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.36
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (11.43 g) Sacharidy (32.19 g) Tuky (11.74 g) Vláknina (5.66 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (16 %) Sacharidy (45 %) Tuky (35.3 %) Vláknina (3.7 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.