Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Smetanové rizoto

Smetanové rizoto

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A6 -Sója, A8 - Skořápkové plody

Postup přípravy:

1
Rýži propláchneme pod tekoucí vodou.
2
V osolené vodě vaříme pod poklicí přibližně 15 minut.
3
Mezitím orestujeme na pánvi s olejem nadrobno nakrájenou cibuli spolu s plátky mrkve, hráškem a na kostičky nakrájeným tempehem.
4
Směs promícháme, osolíme a opepříme.
5
Podlijeme troškou vody a necháme pár minut podusit.
6
Uvařenou rýži přesuneme z hrnce na pánvičku.
7
Přisypeme kari koření, přidáme mandlovou smetanu a promícháme.
8
Pokrm ozdobíme čerstvou petrželkou.
9
Podáváme s plátky čerstvých okurek a ředkviček.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

633
kcal

2649
kJ

Makroživiny

01836537189 27.15 g74.05 g21.5 g17.37 g B S T Vl
Bílkoviny:27.15 g
Sacharidy:74.05 g
Tuky:21.5 g
Vláknina:17.37 g

Glykémie

index
21
kcal

nálož
15.6
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
2.17
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (27.15 g) Sacharidy (74.05 g) Tuky (21.5 g) Vláknina (17.37 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (17.4 %) Sacharidy (47.5 %) Tuky (29.7 %) Vláknina (5.4 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.