Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Polévka z hub a zeleniny

Polévka z hub a zeleniny

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

Tento recept neobsahuje žádné alergeny.

Postup přípravy:

1
Žampiony omyjeme a v misce zalijeme vroucí vodou.
2
Necháme 30 minut odstát.
3
Poté je nahrubo nakrájíme, nálev odložíme stranou.
4
Do hrnce s olejem vložíme nakrájenou cibuli s česnekem a přibližně 5 minut restujeme.
5
Přidáme nakrájenou mrkev a petržel a restujeme dalších 5 minut.
6
Přimícháme zelí, přiklopíme pokličkou a 5 minut dusíme.
7
Následně přidáme houby, odložený nálev, rajčata nasekaná na kousky a dochutíme solí.
8
Vaříme na mírném ohni 20 minut.
9
Krátce před koncem přidáme nasekaný kopr.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

114
kcal

478
kJ

Makroživiny

03581013 3.24 g10.96 g5.23 g5.14 g B S T Vl
Bílkoviny:3.24 g
Sacharidy:10.96 g
Tuky:5.23 g
Vláknina:5.14 g

Glykémie

index
21
kcal

nálož
2.4
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.11
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (3.24 g) Sacharidy (10.96 g) Tuky (5.23 g) Vláknina (5.14 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (11.6 %) Sacharidy (39.2 %) Tuky (40.4 %) Vláknina (8.8 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.