Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Pohankový perník s oříšky

Pohankový perník s oříšky

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A8 - Skořápkové plody

Postup přípravy:

1
Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou.
2
Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme 6 hodin namáčet.
3
Poté ji nasypeme do větší mísy a přidáme nastrouhané jablko, med, psyllium, karob, perníkové koření a skořici.
4
Přidáme ještě lískooříškové mléko a olej.
5
Vše rozmixujeme do podoby vláčného těsta.
6
Lískové oříšky nasekáme na drobné kousky.
7
Společně s rozinkami nasypeme do těsta.
8
Vmícháme kypřící prášek a těsto přesuneme do obdélníkové pečící formy.
9
Vložíme do trouby předehřáté na 170 stupňů.
10
Pečeme 45 minut.
11
Podáváme ozdobené nasekanými oříšky.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

292
kcal

1221
kJ

Makroživiny

01122334455 6.67 g46 g6.97 g9.25 g B S T Vl
Bílkoviny:6.67 g
Sacharidy:46 g
Tuky:6.97 g
Vláknina:9.25 g

Glykémie

index
37
kcal

nálož
17.1
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.08
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (6.67 g) Sacharidy (46 g) Tuky (6.97 g) Vláknina (9.25 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (9.2 %) Sacharidy (63.8 %) Tuky (20.8 %) Vláknina (6.2 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.