Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Pečený losos se špenátem

Pečený losos se špenátem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A4 - Ryby

Postup přípravy:

1
Příprava brambor: Brambory důkladně omyjeme.
2
Se slupkou je v hrnci s vodou vaříme zhruba 20 minut.
3
Příprava lososa: Filet opláchneme pod tekoucí vodou.
4
Osušíme jej a vložíme do pekáčku.
5
Okořeníme paprikou, solí a pepřem.
6
Poté pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
7
Příprava špenátu: Lístky baby špenátu omyjeme a rozdělíme na dvě části.
8
Větší část poslouží k tepelné úpravě, menší pak čerstvé naservírujeme k pečenému lososovi.
9
Na trošce oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
10
Přidáme listy baby špenátu.
11
Jakmile špenát „slehne“, ochutíme jej himálajskou solí a prolisovaným česnekem.
12
Doplníme o slunečnicová semínka.
13
Všechny suroviny promícháme a přesuneme z pánve na talíř.
14
Přidáme upečeného lososa a uvařené a lehce osolené brambory.
15
Doplníme čerstvou zeleninou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

483
kcal

2022
kJ

Makroživiny

0918273645 37.41 g31.21 g21.72 g6.72 g B S T Vl
Bílkoviny:37.41 g
Sacharidy:31.21 g
Tuky:21.72 g
Vláknina:6.72 g

Glykémie

index
26
kcal

nálož
8.2
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.48
kcal

cholesterol
82.5
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (37.41 g) Sacharidy (31.21 g) Tuky (21.72 g) Vláknina (6.72 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (31.5 %) Sacharidy (26.3 %) Tuky (39.4 %) Vláknina (2.8 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.