Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Mandlovo-mrkvové mléko

Mandlovo-mrkvové mléko

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A8 - Skořápkové plody

Postup přípravy:

1
Neloupané mandle přelijeme v misce vařící vodou a namáčíme 10 minut.
2
Vodu slijeme a mandle oloupeme.
3
V menším množství vody důkladně rozmixujeme.
4
Přidáme 500 ml studené vody.
5
Zamícháme a necháme cca 2–3 hodiny odstát při pokojové teplotě.
6
Poté v mixéru rozmixujeme do konzistence bílého mléka.
7
Přefiltrujeme skrze jemnou látku nebo sítko.
8
Mléko smícháme s čerstvě lisovanou mrkvovou šťávou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

139
kcal

580
kJ

Makroživiny

03581013 4.24 g5.2 g10.64 g2.6 g B S T Vl
Bílkoviny:4.24 g
Sacharidy:5.2 g
Tuky:10.64 g
Vláknina:2.6 g

Glykémie

index
30
kcal

nálož
1.6
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.04
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (4.24 g) Sacharidy (5.2 g) Tuky (10.64 g) Vláknina (2.6 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (12.6 %) Sacharidy (15.5 %) Tuky (68.2 %) Vláknina (3.7 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.