Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Mandlové mléko

Mandlové mléko

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A8 - Skořápkové plody

Postup přípravy:

1
Neloupané mandle přelijeme v misce vařící vodou a namáčíme 10 minut.
2
Vodu slijeme a mandle oloupeme.
3
V menším množství vody důkladně rozmixujeme.
4
Přidáme 500 ml studené vody.
5
Zamícháme a necháme cca 2–3 hodiny odstát při pokojové teplotě.
6
Poté v mixéru rozmixujeme do konzistence bílého mléka.
7
Přefiltrujeme skrze jemnou látku nebo sítko.
8
Mléko skladujeme v lednici.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

132
kcal

551
kJ

Makroživiny

03581013 4.1 g3.8 g10.6 g2.4 g B S T Vl
Bílkoviny:4.1 g
Sacharidy:3.8 g
Tuky:10.6 g
Vláknina:2.4 g

Glykémie

index
30
kcal

nálož
1.2
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (4.1 g) Sacharidy (3.8 g) Tuky (10.6 g) Vláknina (2.4 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (12.9 %) Sacharidy (11.9 %) Tuky (71.6 %) Vláknina (3.6 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.