Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Losos na grilu s rýží

Losos na grilu s rýží

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A4 - Ryby, A6 -Sója

Postup přípravy:

1
Příprava lososa: Čerstvý filet lososa mírně opepříme, osolíme a ochutíme kmínem.
2
Na pánvi s olejem při vyšší teplotě jej přibližně 2 minuty osmahneme z obou stran.
3
Poté teplotu o třetinu stáhneme a pod pokličkou necháme pracovat přibližně dalších 5 minut.
4
Na poslední 1-2 minuty polici odklopíme.
5
Příprava rýže: Rýži vaříme v nesolené vodě přibližně 15 minut.
6
Poté vodu scedíme a rýži krátce propláchneme pod tekoucí vodou.
7
Příprava fazolek: Jakmile je losos hotový, do stejné pánve se zbytky oleje nasypeme mražené fazolové lusky.
8
Při teplotě nepřevyšující 200 stupňů necháme dvě minutky osmahnout.
9
Ke konci přípravy přidáme sójovou omáčku.
10
Směs oleje se šťávou z lusků použijeme na ochucení rýže.
11
Lososa na talíři zakápneme čerstvou citrónovou šťávou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

772
kcal

3229
kJ

Makroživiny

022436586108 41.78 g89.97 g25.44 g7.89 g B S T Vl
Bílkoviny:41.78 g
Sacharidy:89.97 g
Tuky:25.44 g
Vláknina:7.89 g

Glykémie

index
25
kcal

nálož
22.5
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.43
kcal

cholesterol
82.5
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (41.78 g) Sacharidy (89.97 g) Tuky (25.44 g) Vláknina (7.89 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (22 %) Sacharidy (47.3 %) Tuky (28.8 %) Vláknina (1.9 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.