Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Krevety s koriandrovou salsou

Krevety s koriandrovou salsou

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A2 - Korýši, A11 - Sezam

Postup přípravy:

1
Příprava salsy: Rozmixujeme loupanou šalotku s česnekem, koriandrem, solí a šťávou z limetky.
2
Oloupané krevety omyjeme, osolíme a opepříme.
3
Orestujeme na pánvi s kokosovým olejem.
4
Po 3 minutách restování přilijeme aromatickou salsu.
5
Směs na pánvi 2 minuty prohřejeme.
6
Poté krevety přesuneme do servírovací misky a položíme je na teplé místo.
7
Příprava salátu: Mrkve a cuketu oloupeme.
8
Pomocí škrabky z nich vytvoříme tenké nudličky.
9
Poté je zakápneme olivovým olejem, osolíme a posypeme sezamovým semínkem.
10
Salát promícháme.
11
Podáváme společně s křupavými krevetami s koriandrovou salsou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

295
kcal

1235
kJ

Makroživiny

0612182430 24.95 g19.08 g11.45 g7.97 g B S T Vl
Bílkoviny:24.95 g
Sacharidy:19.08 g
Tuky:11.45 g
Vláknina:7.97 g

Glykémie

index
26
kcal

nálož
5
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.91
kcal

cholesterol
140
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (24.95 g) Sacharidy (19.08 g) Tuky (11.45 g) Vláknina (7.97 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (34.4 %) Sacharidy (26.3 %) Tuky (34 %) Vláknina (5.3 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.