Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Fazolová polévka s falešnou zakysanou smetanou

Fazolová polévka s falešnou zakysanou smetanou

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A6 -Sója, A1 - Lepek

Postup přípravy:

1
Fazole propláchneme a namočíme na 12 hodin do vody.
2
V tlakovém hrnci vaříme přibližně 60 minut.
3
Cibuli nakrájeníme na kostičky a na pánvi s olejem necháme zesklovatět.
4
Poté přidáme rýžovou mouku a průběžným mícháním připravíme jíšku.
5
Do jíšky dáme mletou papriku a pepř.
6
Přidáme trochu vody a povaříme.
7
Připravenou směs vlijeme do uvařených fazolí.
8
Důkladně promícháme a vaříme pod poklicí ještě 5 minut.
9
Bílé tofu rozmixujeme společně se šťávou z citronu, balsamikovým octem a 1 dcl vody.
10
Směs vmícháne do připravované polévky.
11
Chuť zjemníme přidáním sirupu.
12
Polévku necháme před konzumací delší dobu odstát.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

428
kcal

1789
kJ

Makroživiny

01327405467 23.46 g55.92 g8.51 g16.73 g B S T Vl
Bílkoviny:23.46 g
Sacharidy:55.92 g
Tuky:8.51 g
Vláknina:16.73 g

Glykémie

index
22
kcal

nálož
12.4
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (23.46 g) Sacharidy (55.92 g) Tuky (8.51 g) Vláknina (16.73 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (22.2 %) Sacharidy (52.9 %) Tuky (17.3 %) Vláknina (7.6 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.