Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Batátový krém

Batátový krém

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A8 - Skořápkové plody, A1 - Lepek

Postup přípravy:

1
Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je na kousky.
2
V hrnci s olejem je podusíme 8 minut.
3
Oloupeme a na kostičky nakrájíme batát.
4
Vložíme je do hrnce k dušené zelenině.
5
Směs zalijeme vroucí vodou.
6
Přidáme bujón a mletou papriku.
7
Po 15 minutách vaření polévku obohatíme o lahůdkové droždí.
8
Zjemníme ji mandlovým mlékem.
9
Vaříme další 2 minuty.
10
Hrnec odstavíme ze sporáku a jeho obsah do hladka rozmixujeme.
11
Krém ozdobíme čerstvou pažitkou a posypeme uzenou paprikou.
12
Podáváme s chlebem.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

301
kcal

1259
kJ

Makroživiny

01123344657 7.77 g47.38 g7.01 g8.68 g B S T Vl
Bílkoviny:7.77 g
Sacharidy:47.38 g
Tuky:7.01 g
Vláknina:8.68 g

Glykémie

index
45
kcal

nálož
21.4
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.97
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (7.77 g) Sacharidy (47.38 g) Tuky (7.01 g) Vláknina (8.68 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (10.4 %) Sacharidy (63.7 %) Tuky (20.3 %) Vláknina (5.6 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.