Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Banánová bábovka

Banánová bábovka

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A6 -Sója, A8 - Skořápkové plody

Postup přípravy:

1
Tofu nastrouháme na kousky.
2
Zalijeme lískooříškovým mlékem a zakápneme citrónovou šťávou.
3
Rozmixujeme do konzistence tvarohu.
4
Přesuneme do větší mísy.
5
Přidáme banán, cukr, psyllium, vločky, máslo a zbytek lískooříškového mléka.
6
Směs důkladně rozmixujeme do podoby tekutější hmoty.
7
Do té postupně zapracujeme jáhlovou a pohankovou mouku, pudingový a kypřící prášek.
8
Hmotu rozdělíme na dvě části.
9
Větší část přesuneme do bábovkové formy.
10
Menší díl obarvíme a ochutíme kakaem.
11
Tmavé těsto pak vlijeme na světlejší část bábovky.
12
Vložíme ji do trouby předehřáté na 170 stupňů.
13
Pečeme 50 minut.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

501
kcal

2096
kJ

Makroživiny

01836537189 12.99 g74.58 g10.88 g8.39 g B S T Vl
Bílkoviny:12.99 g
Sacharidy:74.58 g
Tuky:10.88 g
Vláknina:8.39 g

Glykémie

index
38
kcal

nálož
28.4
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.08
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (12.99 g) Sacharidy (74.58 g) Tuky (10.88 g) Vláknina (8.39 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (11.3 %) Sacharidy (64.8 %) Tuky (20.4 %) Vláknina (3.5 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.