Škola zdravého vaření Zdraví začíná na talíři

Kari

Kari

Curry

Matečná rostlina

Popis

Kari je původně indický název pro pokrm připomínající ragů (kousky masa, ryby nebo zeleniny v omáčce). V době koloniální britské nadvlády se kořenící směs dostala do Evropy pod tímto názvem. V celé jihovýchodní Asii je koření označováno původním názvem mesálá, protože kari je označení pasty a kořeněné pokrmy.

Původ

Způsob výroby

Světová gastronomie

Použití v kuchyni

Používá se k ochucení masa (i mletého), ryb, rýže nebo těstovin. Můžeme jím ochutit i omáčky, vaječné a bramborové pokrmy a krémové polévky.

Vliv na zdraví

Kurkuma obsahuje aktivní složku, která pomáhá v boji s nadváhou. Kurkuma díky svým antioxidačním účinkům je prevencí nejrůznějších onemocnění.

Zpět na seznam koření