Pochází z Tuniska.
V domácích podmínkách ji můžeme vyrobit sami. Podušené změklé chilli papričky rozmixujeme, dáme je do hrnce, přidáme kečup, ocet, sůl, česnek a za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne. Směs zavaříme nebo uchováváme na chladném místě. Další alternativa nabízí místo kečupu a octu rozdrcené červené papriky, olivový olej a vodu. Nakonec pastu naplníme do skleniček a zalijeme olejem, aby se k ní nedostal vzduch. V lednici vydrží až 6 měsíců.
Ostrá kořenící směs, která je oblíbená především v Alžírsku, Maroku a na Blízkém východě. V zemích severní Afriky se používá téměř ke všem jídlům.
Vhodná je do omáček, k masu a dušené zelenině. Můžeme ji použít do pokrmů, do kterých bychom přidali chilli, např. do gulášů, polévek, do grilovacích či pečících marinád.